Asbest

Saneren?

Deze website geeft u tips en advies over het veilig verwijderen van asbest. Verstandig is om dit over te laten aan een expert. Daarnaast kunt u meerdere specialisten vergelijken uit uw regio en zo tot wel 30% op de kosten besparen.

Vergelijk offertes Bespaar tot 30%

Subsidie asbest verwijderen

Het aanbod aan subsidies die voor verbouwingen worden voorzien is door de jaren heen behoorlijk uitgedund. Voor het laten verwijderen van asbesthoudend materiaal bestaat tot op de dag van vandaag echter wel nog een fiscale tegemoetkoming… althans wanneer het gaat om bedrijven. Het is opvallend dat de overheid er voor heeft gekozen om op vlak van subsidies voor het verwijderen van asbest een onderscheid te maken tussen particulieren en bedrijven. Wilt u hier precies het fijne van weten? Lees dan snel verder en ontdek of u al dan niet recht heeft op het verkrijgen van een subsidie.

Financiële tussenkomst voor bedrijven

Indien u te maken heeft met asbestdaken is het voor u als bedrijf mogelijk om deze op fiscaal vriendelijke wijze te laten verwijderen. Er gelden wat dit betreft twee regelingen, namelijk:

  • De milieu investeringsaftrek
  • Willekeurige afschrijving Milieu-investeringen

Door middel van deze twee regelingen wil de overheid bedrijven ondersteunen om asbesthoudend materiaal te laten verwijderen. Dergelijke zaken brengen immers een niet onaanzienlijk risico met zich mee voor de volksgezondheid. Het laten verwijderen van de materialen gaat echter steeds gepaard met een niet onaanzienlijke kostprijs waardoor veel bedrijven dit zo lang mogelijk proberen uit te stellen. Door de fiscale voordelen die de overheid aanbiedt wordt het verwijderen van asbesthoudend materiaal echter financieel een behoorlijk stuk toegankelijker voor velen.

Geen subsidie voor particulieren

Ondanks het feit dat er voor bedrijven dus diverse ondersteunende middelen worden aangeboden geldt dit niet voor particulieren. Wanneer u met andere woorden van plan bent om één of meerdere oude woningen op te kopen, dan is het altijd belangrijk om na te gaan of er zich asbesthoudend materiaal in bevindt of niet. Is dat het geval, dan hoeft dat op zich geen probleem te vormen, al dient u dan uiteraard wel rekening te houden met een extra kostprijs voor het laten verwijderen van dat materiaal. Calculeer deze kosten dan ook zeker en vast in, in uw budget.